Om ABF Stockholm
ABF Stockholm ska som idé- och värdeburen organisation erbjuda ett brett utbud inom bildning, utbildning, kultur och mötesplatser. Vi gör kunskap tillgänglig – för alla. Våra verksamhetsgrenar Folkbildning, Vuxenutbildning och ELVIRA Kunskapsutveckling AB är olika sätt att bedriva ändamålsstyrd verksamhet och med stockholmare. I ABF-huset bedriver vi en omfattande programverksamhet med seminarier, samtal, kurser, utbildningar och kultur. ABF Stockholm är en kraftskapande folkbildningsfyr som skapar framtidstro, egenmakt och solidaritet sedan 1916. ABF Stockholm är en ideell förening som omsätter 180 miljoner kr och består av ca 150 anställda. Dagligen möts våra tusentals deltagare för att tillsammans lära, växa och förändra.

Brinner du för samhällsutveckling och bildningsfrågor? Vill du liksom vi engagera och möjliggöra lärande, demokrati, arrangörskap och organisering? Nu har du chansen att arbeta med ABF Stockholms spjutspets, vår öppna föreläsningsscen som årligen samproducerar hundratals arrangemang med både bredd och spets tillsammans med olika aktörer inom civilsamhället.  

Din roll  
Du har det övergripande ansvaret för att teamet levererar i utsatt tid, med rätt kvalitet och enligt given budget. Arbetsuppgifterna består av en mängd olika delmoment och innebär många olika kontaktytor både internt och externt. Du förväntas alltså vara en kommunikativ stjärna och kunna samarbeta med olika externa arrangörer och producenter och driva olika egenproducerande forum och projekt.  

Vi behöver stärka verksamhetens finansiering och därmed säkra verksamheten samtidigt som vi fortsättningsvis måste säkerställa att vi följer statens regler för stöd till folkbildning med tillhörande administration. Detta betyder att du måste ha koll på ren affärsutveckling, digitalisering, olika projektstöd och bidragsgivare samt på villkor och regler för folkbildningsverksamhet i en studieförbundskontext. 

Du är en engagerad ledare, innovativ och strategisk. En förutsättning för att lyckas i rollen är att du har god förmåga att hålla flera parallella uppdrag i gång samtidigt och att du är strukturerad och har ett gott ordningssinne. Rollen innebär att du är både affärsmässig kompetens och ett kreativt gehör.  

Här hos oss kommer du att få leda panelsamtal i livesändningar, sätta ihop ett körschema inför ett heldagsevent och skriva en strålande bidragsansökan. Och allt där emellan!  

Verksamheten Folkbildningen 
Med vårt arbete inom folkbildning och kultur ger vi styrka och verktyg till den som vill lära, skapa och växa – både enskilt och i möte med andra. Med studiecirkelns pedagogik och ett stort kontaktnät skapar vi möten i hela Stockholm 

Enheten Publikt program 
Enhetens uppdrag är att skapa folkbildningsverksamhet som är efterfrågad av Stockholms medborgare. 

Arbetsgruppen Föreläsningar 
Vi vill locka både en bredare och yngre publik samt att förnya ABF Stockholms relevans som nav för kultur, debatt och bildning. Vi drivs av en stark vision och nu söker vi någon som delar denna vision och omsätter den till handling, program och verksamhet. 

Du leder teamet som kommer att bestå av tre medarbetare. Du förväntas att hålla ihop arbetsprocesserna från brief till färdig leverans. Detta innebär att vi utgår från att du har erfarenhet av att planera och följa upp både dina egna och dina medarbetares insatser och att du har en förmåga att engagera och få med dig din arbetsgrupp. 

Låter det spännande? Skicka in din ansökan redan idag! 

 
Krav som skall uppfyllas: 

  • En mycket bred allmänbildning, som innefattar så väl kulturdebatt, samhällsbygge, civilsamhällesfrågor, konst, politik som känsla för vad som är dagsaktuellt och kommande viktiga ämnen att belysa.
  • 3 års högskoleutbildning eller motsvarande erfarenheter och kunskaper.
  • Minst 2 års erfarenhet av verksamhetsledning och budgetansvar.
  • Erfarenhet av att driva processer inom publika föreläsningar och arrangemang. 

Krav som bör uppfyllas:  

  • Förtrogenhet med Folkbildningsrådets villkor och fördelningskriterier för statsbidraget i teori och praktik.
  • Ha utvecklad förståelse för ABF Stockholms marknadsposition och konkurrenter.
  • Ha kunskaper och nätverk inom nya former av civilsamhälle samt inom arbetarrörelsen och/eller näringslivet. 
     

Anställningsform och tillträde 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning med placering i Stockholm. Lön enligt kollektivavtal. 

Ansökan: Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt, urval sker löpande och tjänsten kan därmed komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut. Om du har frågor angående tjänsten kontakta enhetschef; Lisa Palmér, lisa.palmer@abf.se.  

Facklig representant Handels; Lucia Ramirez Tuesta Lucia.ramireztuesta@abf.se

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/41
Kontakt
  • Lisa Anderson Palmér, 08-4534100
Publicerat 2023-05-04
Sista ansökningsdag 2023-05-26

Tillbaka till lediga jobb