Om ABF Stockholm
ABF Stockholm ska som idé- och värdeburen organisation erbjuda ett brett utbud inom bildning, utbildning, kultur och mötesplatser. Vi gör kunskap tillgänglig – för alla. Våra verksamhetsgrenar Folkbildning, Vuxenutbildning och Elvira Kunskapsutveckling AB är olika sätt att bedriva ändamålsstyrd verksamhet för och med stockholmare. ABF Stockholm är en kraftskapande folkbildningsfyr som skapar framtidstro, egenmakt och solidaritet sedan 1916. ABF Stockholm är en ideell förening som omsätter drygt 180 miljoner och består av ca 130 tillsvidareanställda samt många projekt- och timanställda. Dagligen möts våra tusentals deltagare för att tillsammans lära, växa och förändra.

 

ABF Stockholm är en medlemsägd allmännyttig ideell förening. Med utgångspunkt i arbetarrörelsens värderingar är ABF Stockholms ändamål att: att främja och själv delta i samhällsförändring; att utbilda anslutna organisationers medlemmar för uppgifter i föreningsliv, arbetsliv och samhälle; samt att skapa delaktighet och valfrihet i bildning, utbildning och kulturliv för alla människor.   

Varje medarbetare ska verka för att ABF Stockholms verksamhet präglas av föreningens grundläggande värderingar samt att verksamheten vid varje tidpunkt är livskraftig avseende mervärde för deltagare, utveckling, arbetsmiljö och långsiktigt stabil ekonomi. Detta fodrar ett aktivt och lösningsorienterat förhållningssätt, där varje medarbetare bidrar till ett gott samarbete och arbetskultur.  

 ABF Stockholms projekt Ukraine Competence Program vänder sig till ukrainska flyktingar i Stockholm som omfattas av massflyktsdirektivet. Vårt mål är att bidra till att fler ukrainare som tvingats fly ska få stöd i att etablera sig i samhället och stärkta möjligheter att snabbt komma ut i arbete eller påbörja en utbildning. Projektet löper på från och med nu fram till och med september 2023 och vi räknar med att minst 500 deltagare har genomgått programmet. 

Varje medarbetare ska verka för att ABF Stockholms verksamhet präglas av föreningens grundläggande värderingar samt att verksamheten vid varje tidpunkt är livskraftig avseende mervärde för deltagare, utveckling, arbetsmiljö och långsiktigt stabil ekonomi. Detta fodrar ett aktivt och lösningsorienterat förhållningssätt, där varje medarbetare bidrar till ett gott samarbete och arbetskultur.   

I uppdraget ingår att under projekttiden utföra strategiska och kommunikativa insatser och aktiviteter kopplade till projektet. 

Innehållsproducenten ingår i projektets kommunikationsavdelning och rapporterar till projektledaren. Personalansvar och arbetsmiljöfrågor ansvarar projektchefen för.  

Arbetsuppgifter:  
 

 • Tillsammans med projektets kommunikationsavdelning planera, producera och utvärdera informations- och kommunikationsinsatser.
 • Planera och producera bildligt och rörligt innehåll till ABF Stockholms digitala kanaler (Instagram, Facebook och Linkedin), och till webben.
 • Följa med på event och studiebesök.
 • Bistå vid planering och utveckling av kampanjer och annonsering på sociala medier.
 • Bistå vid planering och skapandet av material till interna kommunikationskanaler.
 • Vid behov självständigt skapa material exempelvis nyhetsbrev, broschyrer och presentationer.
 • Stödja de olika arbetsgrupperna inom projektet med kommunikationsinsatser. 

   

Kvalifikationer:  

 • Minst 1 års erfarenhet av att arbeta som innehållsproducent eller liknande roll.   
 • Du är vad vid att fotografera och filma till sociala medier.
 • Du är van att hantera sociala mediekanaler.
 • Du ska ha goda kunskaper i Adobeprogrammen.
 • Du ska ha god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska. 

 

Vi ser gärna att du : 

 • Är driven, prestigelös, samarbetsvillig och trivs med att arbeta självständigt.
 • Har lätt för att samarbeta.
 • Är kreativ och lösningsorienterad.
 • Är van att arbeta proaktivt och ser vad som behöver göras. 
 • Är snabbfotad och har förmåga att jobba utifrån både korta och långa deadlines. 

Det är starkt meriterande om du har relevant utbildning inom kommunikation, marknadsföring, innehållsproduktion, journalistik eller liknande. Likaså om du kan tala och skriva på ukrainska och/eller ryska.

Som medarbetare hos oss förutsätter vi att du bottnar i ABF Stockholms idéprogram, du förstår dina egna och det idéburnas roll och drivkrafter. Vi strävar efter att skapa ett mer jämlikt samhälle och ser gärna att du har kunskaper och perspektiv som bidrar i det arbetet. 

Tjänsten är på deltid 50% och särskild visstidsanställning med start 12 juni och slut 31 aug 2023. 

Skicka din ansökan så fort som möjligt dock senast 9 juni. Intervjuer sker löpande och hittar vi rätt person bestämmer vi oss innan sista ansökningsdag. 

Lön enligt kollektivavtal. 

Facklig representant: Lucia Ramirez Tuesta, lucia.ramireztuesta@abf.se,  
Kontaktuppgifter: 

Elaine Edholm, projektchef elaine.edholm@abf.se 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2023-08-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Omgående
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/11
Kontakt
 • Elaine Edholm, 070-2761446
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tilbake til ledige stillinger