Om ABF Stockholm
ABF Stockholm ska som idé- och värdeburen organisation erbjuda ett brett utbud inom bildning, utbildning, kultur och mötesplatser. Vi gör kunskap tillgänglig – för alla. Våra verksamhetsgrenar Folkbildning, Vuxenutbildning och ELVIRA Kunskapsutveckling AB är olika sätt att bedriva ändamålsstyrd verksamhet och med stockholmare. I ABF-huset bedriver vi en omfattande programverksamhet med seminarier, samtal, kurser, utbildningar och kultur. ABF Stockholm är en kraftskapande folkbildningsfyr som skapar framtidstro, egenmakt och solidaritet sedan 1916. ABF Stockholm är en ideell förening som omsätter 180 miljoner kr och består av ca 150 anställda. Dagligen möts våra tusentals deltagare för att tillsammans lära, växa och förändra.

BLI LEDARE TILL GRUPPTRÄFFAR FÖR ASYLSÖKANDE!

Vill du engagera dig för ett projekt som fokuserar på integration, delaktighet, språk och hälsa? Var med och bidra till ABF Stockholms projekt ”Hello, Stockholm!” som riktar sig till personer som har sökt asyl i Sverige!

Syftet med projektet är att främja asylsökande personers framtida etablering i Sverige genom en meningsfull sysselsättning under asyltiden. Deltagarna erbjuds språkkurs i svenska i kombination med natur- och kulturupplevelser samt hälsofrämjande gruppträffar. Projektet finansieras av Länsstyrelsen.

Uppdrag: 

 • Hålla en nära dialog och ett tätt samarbete med kursledare i svenska och samordnare, vad gäller planering av träffar och aktiviteter
 • Planera och leda gruppen på natur- och kulturupplevelser som tex besök av museum, utställningar, parker och stadsvandringar
 • Planera och leda hälsofrämjande gruppträffar som tex. innehåller workshops, föreläsningar, diskussioner och övningar på teman som tex. psykosocial hälsa, sociokulturella skillnader kring området psykosocial hälsa samt system för att få vård och stöd.

Vi söker dig som:

 • Brinner för att göra skillnad för målgruppen asylsökande
 • Kan bemöta olika deltagares behov och språkkunskaper
 • Har studerat eller studerar beteendevetenskap, sociologi, psykologi, socialt arbete, pedagogik, genusvetenskap, statsvetenskap, globala studier eller likvärdigt
 • Vill ha ett meningsfullt deltidsuppdrag på sidan av annan sysselsättning
 • Är driven, prestigelös, samarbetsvillig och trivs med att arbeta självständigt
 • Är kreativ och lösningsorienterad
 • Är van att arbeta proaktivt och ser vad som behöver göras
 • Har god lokalkännedom i Stockholmsområdet samt god förståelse för samhällsstrukturer och system för vård och stöd
 • Är flytande på svenska och engelska
 • Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet att jobba med målgruppen och/eller kan tala ett av följande språk: arabiska, persiska, tigrinja, spanska, franska eller ukrainska.

Arvode:

Timlön

Omfattning:

Ca 4-5 timmar per vecka. Gruppträffarna är ca 3 h på fredagseftermiddagar, därutöver tillkommer planeringstid. Start augusti 2023 till april 2024.

Är du intresserad? Skicka in CV och personligt brev. Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast 18 juni. Urval sker löpande och tjänsten kan därmed komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.

 

Kontaktuppgifter: Linnea Jacobs, projektledare
E-post: linnea.jacobs@abf.se 
Mobilnummer: 073-0963691 

 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde augusti 2023
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad ca 4-5 timmar per vecka
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/9
Publicerat 2023-05-23
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Tillbaka till lediga jobb