Om ABF Stockholm
ABF Stockholm ska som idé- och värdeburen organisation erbjuda ett brett utbud inom bildning, utbildning, kultur och mötesplatser. Vi gör kunskap tillgänglig – för alla. Våra verksamhetsgrenar Folkbildning, Vuxenutbildning och ELVIRA Kunskapsutveckling AB är olika sätt att bedriva ändamålsstyrd verksamhet och med stockholmare. I ABF-huset bedriver vi en omfattande programverksamhet med seminarier, samtal, kurser, utbildningar och kultur. ABF Stockholm är en kraftskapande folkbildningsfyr som skapar framtidstro, egenmakt och solidaritet sedan 1916. ABF Stockholm är en ideell förening som omsätter 180 miljoner kr och består av ca 150 anställda. Dagligen möts våra tusentals deltagare för att tillsammans lära, växa och förändra.

Brinner du för bildning, att skapa nya kurser och utveckla verksamhet? Vill du tillsammans med kollegor nå uppsatta mål och skapa nya? Nu har du chansen att få vara med och utveckla ett av Sveriges största utbud av kurser. 

Studieprogrammet är ABF Stockholms öppna kurs- och studiecirkelverksamhet som varje år producerar ca 1000 kurser och studiecirklar för allmänheten. Här träffas tusentals deltagare, fysiskt eller online, för att bilda sig inom ett språk, ett hantverk, en konstyttring eller för att diskutera politiska ideologier. Inom Studieprogrammet arbetar varje år nästan 150 kursledare. Studieprogrammet driver också nära samarbeten med ABF Stockholms föreläsningsverksamhet och Vuxenutbildning. 

Som samordnare kommer du att ansvara för olika ämnesområden där du arbetar med såväl utveckling som förvaltning av kursutbudet. Du ingår i ett litet engagerat team av samordnare och en projektledare. Du rekryterar kursledare, planerar och administrerar verksamhet, upprättar kursplaner och stöttar kursledare i deras löpande arbete. Tillsammans med dina kollegor skapar du ett brett kursutbud (fysiskt och digitalt) och bidrar därigenom till att Studieprogrammet når de uppsatta mål samt att ABF Stockholms ändamål att göra kunskap tillgänglig för alla uppnås. Arbetet sker i nära samverkan med kollegor inom folkbildningen, kursanmälan och andra arbetsgrupper i stort. 

  

I rollen som kurssamordnare för Studieprogrammet kommer du: 

 • Att arbeta operativt med affärsutveckling, samordning och löpande genomförande och rapportering av kursverksamheten.
 • Att ansvara och säkerställa en jämn och hög kvalitet i all leverans inom det egna projektet/egna projekten och självständigt ansvara för administration, planering, genomförande och uppföljning.
 • Att med deltagaren i fokus utveckla ämnesområden för finansierad tillväxt och ökat utbud - samt att nå prioriterade målgrupper och uppfylla ändamål.
 • Att utveckla kurser och koncept både fysiskt och digitalt, genomföra och följa upp.
 • Att ansvara för rekrytering och introduktioner av nya kursledare samt agera kontaktperson till befintliga kursledare och stötta dem i det löpande arbetet.
 • Att arbeta med pedagogisk utveckling samt genomförande av utbildningar för kursledare. 

  

Krav som skall uppfyllas: 

 • Dela arbetarrörelsens grundläggande värderingar och ABF Stockholms vision och strategiska mål och bidra till att lyfta ABF Stockholms folkbildning mot framtiden.
 • Minst 2 års erfarenhet av arbete med samordnande och verksamhetsskapande arbetsuppgifter och genomförande av målgruppsanpassade kurser och utbildningar. 
 • Goda kunskaper inom administration och ekonomi.
 • Ha förmåga att agera professionellt i alla lägen, vara ansvarstagande och sträva efter hög kvalitet i varje arbetsuppgift.
 • God förmåga av att samarbeta och självständigt ta initiativ.
 • Erfarenhet av att utveckla både fysisk och digital verksamhet mot specifika målgrupper och organisationer. 

  

Krav som bör uppfyllas: 

 • Förtrogenhet med Folkbildningsrådets villkor och fördelningskriterier för statsbidraget i teori och praktik.
 • Starkt meriterande med arbetslivserfarenhet inom öppet kursprogram från andra studieförbund.
 • Vana vid arbete i administrativa systemet Gustav och av administration av studieförbundsverksamhet i stort.
 • Ha utvecklad förståelse för ABF Stockholms marknadsposition och konkurrenter gällande öppet utbud av kurser.
 • Kunskaper om utbildningsväsendet i allmänhet och folkbildningens metoder i synnerhet. 
  Förståelse för målgruppers behov och efterfrågan.
 • Ha kunskap och nätverk inom kurser, pedagogik och nya former av civilsamhälle samt inom arbetarrörelsen och/eller näringslivet.
 • Erfarenhet av att arbeta med budget, statistik och rapporter, omvärldsanalys.
 • Erfarenhet av att ta fram bidragsansökningar affärsplaner, genomförande och redovisning av bidrag.
 • Dokumenterad god förmåga att samarbeta och att ta självständiga initiativ. 

Anställningsform och tillträde 

Tjänsten är tillsvidare med 6 månaders provanställning på heltid, med start i augusti. Placering i Stockholm, Sveavägen 41. Lön enligt kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Ansökan: Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 7 juni, urval sker löpande.  
Om du har frågor angående tjänsten kontakta enhetschef Lisa Palmér på e-post: lisa.palmer@abf.se. 

Facklig företrädare: Lucia Lucia Ramirez Tuesta lucia.ramireztuesta@abf.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti 2023
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/8
Kontakt
 • Lisa Anderson Palmér, 08-4534100
Publicerat 2023-05-09
Sista ansökningsdag 2023-06-07

Tillbaka till lediga jobb